miercuri, 7 martie 2012

Resoftare Iphone 3g sau 3gs


     Salut...ca proprietar de Iphone 3, m-am gandit sa dau nastere unui blog exclusiv pentru iphone, mai exact resoftarea acestuia si alte probleme care apartin de soft. Cum sa incepi, ce programe iti trebuie...etc.
Imediat ce am achizitionat un iphone l-am si blocat, asa ca a doua zi am dat fuga la un service de telefoane pentru a remedia problema...in 40 min a fost gata, insa a costat 60 lei. Dupa cateva saptamani incepuse sa se miste din ce in ce mai greu, asta in urma instalarii multor aplicatii etc. Si am zis sa incep sa-l resoftez singur.Cum am reusit...puteti vedea in cele ce urmeaza. Succes!!!




    Resoftarea acestui telefon se face foarte usor, adica nu este noie de un specialist in telefoane...pur si simplu un calculator si cablu de date.
    Pentru inceput aveti nevoie de prea cunoscutul program Itunes, de frimware-ul dorit, de Tinyumbrella si de redsn0w.
  Itunes - http://www.apple.com/itunes/?cid=OAS-US-DOMAINS-itunes.com
  Tinyumbrella - http://www.fileshare.ro/49532522258
  Frimware - http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
  Redsn0w - http://www.fileshare.ro/49533623875.1


  Se incepe prin a conecta Iphone-ul la PC, apoi tinand tasta SHIFT apasata dati click pe RESTORE si selectati frimware-ul pe care l-ati descarcat din linkul de mai sus (pt. iphone 3g frimware potrivit este IOS 4.1).
  In timpul acestei operatiuni Itunes va da o eroare. Fara a fa OK sau a inchide Itunes porniti Tinyumbrella si apasati exit recovery mode, urmand ca pe displayul telefonului sa apara doar apel in caz de urgenta.
   Aici intervine redsn0w. porniti aplicatia redsn0w si selectati iar frimeware-ul pe care l-ati selectat cand ati dat restore in itunes si apasati next. Selectati Install Cydia, enable multitasking, enable himescreenwallpaper si enable baterry percentage si dati next. Imediat dupa ce dati next apasati butonul off al telefonului timp de 3 secunde apoi simultan butonul home timp de 10 secunde si in cele din urma eliberati butonul off si tineti apasat in continuare inca 10 secunde butonul home, apoi singur isi face treaba.

     Mai exista o problema...nu ai semnal. Aceasta problema se rezolva foarte usor. Intri in cydia si cauti ultrasn0w. Instalezi si merge fara probleme.

    Va stau la dispozitie pentru intrebari....SUCCESE!!!

42 de comentarii:

  1. salut, am un Iphone 3GS de 32, am facut ceea ce ai scris mai sus dar dupa ce "apas butonul off al telefonului timp de 3 secunde apoi simultan butonul home timp de 10 secunde si in cele din urma eliberati butonul off si tineti apasat in continuare inca 10 secunde butonul home" inspune: please wait while your device is being processed, waiting for reboot si sta asa de 3 ore :P.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. salutare alta varianta nu exista pentru a rezolva problema cu semnalul? pt ca nu ma pot conecta la internet pt a folosi cydia...

    RăspundețiȘtergere
  4. nu merge de la Tinyumbrella chestia cu exit rec

    RăspundețiȘtergere
  5. am rezolvat chestia aia,dar m-am blocat la lipsa semnal.nu are deloc.ma poti ajuta,te rog.?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am o problema cu un iphoone 3g am incercat sa ii fac update la o veriune de la 4.1 la 4.2 si din pacate mia sters toot dupe telefon imi apare decat logo si imaginea cu usb si itunes...se poate rezolva cumva daca imi poti spune te rog frumos

    RăspundețiȘtergere
  7. nu pot descarca programele care lei lasat...ce pot face imi da tot felul de erori

    RăspundețiȘtergere
  8. sal am fcut ce zice mai sus si acum imi arata sa conectez cablul la ituns am un iphone 3g 16 gb

    RăspundețiȘtergere
  9. Spune-mi te rog.. am facut resoftare insa imi merge la fel de greu iar cydia nu imi apare deloc ! ce pot face ? multumesc ..

    RăspundețiȘtergere
  10. help ca abia l-am cumparat si imi vine sa dau cu el de pereti !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei! Am eu problema asta. nu imi apare Cydia deloc iar char daca merge pe wireless safari nu merge sub nicio forma. Multumesc anticipat!

      Ștergere
  11. am facut exact cum ai spus si a mers ff bine pana la semnal ... acolo am setat ora si data pe romania si am reusit sa folosesc cydia . mersi ff mult pt tutorial .

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum verific daca e decodat sau neverlock. Daca il resoftez exista riscul sa se blocheze pe reteaua pe care era inainte blocat?(asta in cazul in care aflu ca a fost decodat.)

    RăspundețiȘtergere
  13. am luat si eu un iphone 3g de la cineva si are softul sters,daca il bag la incarcat imi afiseaza ca l incarca,ce pot sa fac?

    RăspundețiȘtergere
  14. am facut la fel da mie la Redsn0w nu imi apare cerintele alea sa lebifez decat cydia dc si am incercat toate modurile dc nu merge aprpopo am iphone 3gs 16 gb SOS va rog cat mai repede

    RăspundețiȘtergere
  15. salut am si eu o problema cu un iphone 3gs de 16 gb.sa descarcat tel de tot sa inchis l.am bgt la incarcat..lam lasat o zi si akm numai porneste..imi arata intruna bateria cu o linie rosie.e de la soft sau tre alta baterie ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut! Cum pot rezolva problema de la TinyUmbrella ca nu ii pot da exit recovery?

    RăspundețiȘtergere
  17. Nota 10 ! A Mers de cap la coada. Bv

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut...am urmat toti pasi de mai sus...totul a mers perfect...mai putin partea cu semnalul...Cydia o am in tel...dar package-ul ce contine ultrasn0w nu il gasesc deoarece nu am conexiune hi-fi. Se poate downloada de undeva si instala cu Moborobo de ex. in tel. ??? Ma ajuta cineva ???

    RăspundețiȘtergere
  19. Am si eu un iphone 3g black 8gb si am incercat metoda ta de 3 ori si nu a mers nici macar o data .. ramane tot timpul la logo screen-ul cu apple si nu face nimic... astept un raspuns cat mai rapid

    RăspundețiȘtergere
  20. salut am si eu o problema cu un iphone 3g de 8 gb
    si nu prea ma pricep cum se face ma poti ajuta te roggggggg

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut,am un iphone 3gs si am facut tot ce scrie sus...telefonul se aprinde,selectez limba,tara...iar cand trebuie sa ma conectez la wi-fi nu merge..."imposibil de conectat la aceasta retea...." ce pot face?

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut! Mie imi merge totul ok, dar cand se instaleaza cu redsnow, la installing application bundlees, se blocheaza, apoi se deconecteaza si imi apre tot recovery mode. L-am cumparat in recovery mode, si cand incerc sa ii dau din itunes restore, imi da eroare 1015. Ce pot face? :) Mersi mult in avans

    RăspundețiȘtergere
  23. Am uitat sa mentionez. Este un Iphone 3g.

    RăspundețiȘtergere
  24. am un iphone 3g de 8gb, totul merge perfect pana la pasul cu redsn0w ... urmez pasi respectivi...bifez exact ce scrie mai sus...dau next...butonul on/off si meniu..etc etc
    merge ok pana aici...dar...apoi tel se stinge...si ramane imaginea neagra unde asa ramane pana scoti cablul de date...iar redsn0w ramane la ''please wait'' ... ma poate ajuta si pe mine cineva ?

    RăspundețiȘtergere
  25. Am dat si eu restore doar ca din telefon si apoi am cautat pe net cum trebuia sa fac si am gasit asta.Am facut exact ce scrie dar telefonul a ramas blocat in Recovery Mode. Ce fac?

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna am si eu o problema am un 3gs cu 5.1.1 si am facut restore la 6.1.3 dar nu mai porneste ..dupa restore cand arata fulgu ala dupa ce se incarca se opreste si nu il mai pot porni doar cu just boot now ..ma puteti ajuta cu ceva? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  27. multumesc tare mult
    un tutorial pe intelesul tuturor

    RăspundețiȘtergere
  28. Salut.Am un Iphon 3gs , Nu pot sa imi dau seama ce poate avea..Merge cat are baterie 100% ,cand ajunge pe la 60.50 baterie se inchide brusc,il reaprind.se inchide iar..scot cartela.merge ff bine.se aprinde pot face ori ce ..il pun pe mod avion .din noi merge super pot face ori ce ..cand bag cartela .apare ca o cauta imi apare ca o cunoscuto semnalu si se inchide. Daca bateria ee full nu se inchide..am facut restor .toate tipurile..si nici o schimbare..am incercat cu alta cartela degeaba..tot la fel .cand o citeste se inchide .CIne ma poate ajuta ? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna. Am un Iphone 3g. Am respectat toti pasii de mai sus dar cand ajunge sa instaleze aplicatia redsn0w imi apae ca o problema a facut ca programul sa nu mai functioneze corect. Ce pot sa fac,ca sa pot termina instalarea?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  30. mersi mult! am reusit sa fac singur ceea ce cei de la service nu au fost in stare!

    RăspundețiȘtergere
  31. buna cosmin am si eu o problema cu 3g s 16 gb iam facut resoftarea iar acum telefonul se aprinde si nu imi da decat apel de urgenta si spune sal activez dar nu merge cel putin pe itunes imi spune ca nu are sim alte optiuni nu imi da ce as putea face

    RăspundețiȘtergere
  32. salut, am si eu un 3g, si nu pot trece de prima parte, problema e ca imi apare tot cablu usb, sal conectez la itunes, te rog spunemi cum sa procedez

    RăspundețiȘtergere
  33. salut!am facut exact ca in tutorial,dar la tinyumbrella imi da eroare.ce pot sa fac?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere